Snorkelen

Veel vakantiegangers zullen wel eens gesnorkeld hebben tijdens hun vakanties. Vaak gebeurt dit in de zee, in een meer of in het geval van kinderen gewoon in het zwembad. Het is ook een goedkope, toegankelijke en vrij eenvoudig aan te leren sport. Je hebt er gelukkig geen speciaal diploma voor nodig (bij duiken is dit wel zo). Helaas is het wel zo dat de duikbril en de snorkel niet al te comfortabel zijn. Een duikbril en een snorkel, zijn allemaal niet meer nodig je gebruikt gewoon één masker en je bent klaar, meer heb je niet nodig. Dit betekend dat je nog meer kunt ontspannen tijdens het snorkelen en kan genieten van de wereld onder water.

snorkelen vissen

Snorkelen met een snorkelmasker

Met een snorkelmasker wordt het net even gemakkelijker, dit geldt voor zowel de beginnende als gevorderde snorkelaar. Zo kun je eigenlijk direct de basistechniek van het snorkelen overslaan, dat is natuurlijk een enorm voordeel tegenover het traditioneel snorkelen, waar toch wel wat oefening voor nodig is.

snorkelmasker vs traditionele snorkel

Wetsuit en flippers

Snorkelen is een prachtige watersport die je eigenlijk overal ter wereld kun beoefenen. Het is een sport waar je veel plezier en ontspanning aan beleeft, je bent namelijk niet alleen in beweging maar je ziet ook de mooiste onderwater plekken. Snorkelen zonder flippers (zwemvinnen) kan natuurlijk altijd, maar ga je de zee of een meer in, dan adviseren we je altijd flippers te gebruiken. Je manoeuvreert net even wat gemakkelijker en je kunt de vissen net wat beter bijhouden. Ga je snorkelen in de wat koudere landen of in de koudere maanden? Dan is het dragen van wetsuit ook aan te bevelen, dit zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft tijdens het snorkelen.

Snorkelen of duiken?

Veel mensen denken dat snorkelen en duiken dezelfde sporten zijn, terwijl duiken veel technischer is en veel meer kennis benodigd is. Ook zijn niet alle plekken die geschikt om te snorkelen geschikt om te duiken en omgekeerd, snorkelen zien we daarom niet als onderdeel van het duiken, maar echt als zelfstandige watersport.